VÅRPROGRAMMET 2021 ORMINGE, SARVTRÄSK – DAGEN lördag 5 juni

LÖRDAG 5 juni kl 13.00 – 16.00.

SARVTRÄSK DAGEN 

Sumpskogen vid södra Sarvträsk i Orminge centrum, en hotad våtmark för groddjur, fladdermöss och fåglar. Världsmiljödagen

Vi uppmärksammar sumpskogen vid södra Sarvträsk, där Nacka kommun har planer på att exploatera hälften av skogen med flervåningshus och göra om resten till en vattenpark. Det kommer att finnas information om områdets natur och kommunens planer på plats.

Kom och lär dig mer om varför våtmarker och gammal skog är så viktig för naturen, den biologiska mångfalden och klimatet. Naturguidning i området runt Sarvträsk med Anders Tranberg, Stockholms Naturskyddsförening, kl 14-15.

Gå en tipspromenad med familjen och få mer kunskap om naturen runt Sarvträsk eller

”Rita en groda”. Vi försöker göra en liten utställning på Orminge bibliotek med teckningar och information om sumpskogen i höst.

Ta gärna med matsäck och om du har en kikare.

Samling vid p-platsen mittemot entrén till Boo vårdcentral, Kanholmsvägen, Orminge Centrum. Vi kommer att vara på plats kl 13-16 och naturguidningen utgår ifrån p-platsen.

Upplysningar, föranmälan till naturguidningen senast torsdag 3/6: Ulla Brunö 070-546 6672, ulla.bruno@telia.com eller Ronny Fors 073-802 45 43, ronny.fors@naturskyddsforeningen.se

Samarr. med Naturskyddsföreningen i Nacka.

 

Öppna i pdf

Boo Miljö- och Naturvänner – vårprogram 2021