25 april, 2024

RAMSMORA – Länsstyrelsen utfärdar förbud för fotbollsplaner i Ramsmoras kulturmarker

Länsstyrelsen utfärdar förbud för fotbollsplaner i Ramsmoras kulturmarker. Sammanfattningsvis anser Länsstyrelsen att den valda platsen inte är lämplig i sig för den planerade verksamheten med hänsyn till att marken är brukningsvärd jordbruksmark och att platsen hyser stora natur- och kulturvärden.

– Det har sällan funnits så många skäl till att den valda platsen för fotbollsplaner är olämplig. Det sa vi, Boo Miljö- och Naturvänner, Naturskyddsföreningen i Nacka och Saltsjöbaden m fl föreningar, redan för 3 år sedan när idén presenterades av Nackas politiker och Boo församling, som äger marken.

Nacka kommun har lagt mycket pengar på inventeringar och utredningar för att bekräfta natur- och kulturvärden i Ramsmora. Vi ser fram emot att kommunen nu går vidare med de gamla ambitionerna att inrätta ett naturreservat i Ramsmora och skydda ett viktigt område i Nacka-Värmdökilen.

Länsstyrelsens beslut överklagades först av Nacka kommun, men överklagan återkallas enligt beslut i kommunstyrelsen 2024-06-03.

Läs mer »